Uppdatering av information avseende SFM:s konsumentyta kommer lanseras den 18 juni.

 

Lär dig mer och ta del av branschens erfarenhet och kunskap- SFM samlar matnyttig info till dig som funderar kring ekonomiska frågor, sparande och skydd.

Kunskap och kvalitét går hand i hand och SFM ser ett stort värde i informationsdelning, utbildning och lättillgänglig kunskap som kan stärka individen och branschen vad gäller ekonomi, sparande och skydd.

Med ett större kunskapsutbyte och informationsdelning kan vi tillsammans i försäkringsbranschen stärka konsumentskyddet och öka förståelsen på både individ- och samhällsnivå.

 

För dig som vill veta mer om ekonomi, sparande och hur du på lång sikt skapar ett gott försäkringsskydd för dig eller din familj har vi nedan samlat information med länkar om var du kan vända dig i olika frågor, informationsmaterial från SFM samt tips på andra aktörer och utbildningar som kan vara till hjälp inför komplexa frågor som rör ekonomi, sparande och skydd genom livet.

Har du fler frågor och vill ha personlig rådgivning finns givetvis också SFM:s medlemmar verksamma över hela landet.

Här kan du söka efter en försäkringsförmedlare nära dig:

 bild

 

Läs mer och sprid gärna kunskapen vidare:

”Gilla din ekonomi”

SFM står bakom utbildningsnätverket ”Gilla din ekonomi” som tillsammans med Finansinspektionen erbjuder en digital gratis utbildning om privatekonomi.

Länk till den kostnadsfria utbildningen; Trygga din ekonomi – en snabbkurs i privatekonomi

 

Informationsguide vid flytt av pensioner

 Den 1 april trädde nya regler i kraft som gäller avgifter i samband med flytt av pensionskapital. SFM har tagit fram en Informationsguide med viktiga frågor att ställa sig i tankar på flytt.

Länk till SFM:s flyttguide >>>

 

Hos Konsumenternas Försäkringsbyrå kan alla privatpersoner få oberoende fakta och vägledning. Genom deras webbplats konsumenternas.se kan du få en överblick av hela försäkringsområdet. De har även ett stort antal checklistor.
Länk till Konsumenternas Försäkringsbyrå >>>

https://www.konsumenternas.se/konsumentstod/guider–checklistor/guider—sparande–pension/

https://www.konsumenternas.se/sparande–pension/sparande/kapitalforsakringar/

Min Pension.se På minPension kan du även få en översikt av din samlade allmänna, privata och tjänstepension. Länk till MinPension >>>

Svensk Försäkring är försäkringsföretagens branschorganisation. De arbetar för goda verksamhetsförutsättningar för försäkringsföretagen. De arbetar också för högt förtroende för försäkringssektorn och för ökad kunskap om privata försäkringars betydelse i samhället. Här kan du ta del av mer information från de om försäkring. Länk till Svensk Försäkring >>>