Konsumenternas Försäkringsbyrå informerar om att Pensionsmyndigheten har börjat att skicka ut de orange kuverten. Det vill säga årsbeskeden över den allmänna pensionen. Konsumenternas Försäkringsbyrå lyfter fram för dig som konsument att när du fått det orange kuvertet, se det som ett tillfälle att fundera över hela din pension, även eventuella tjänstepensioner och eget sparande.

Även om just det orange kuvertet för många är välkänt så är frågorna många, komplexiteten stor och det individuella behovet av kunskap och lösningar för sparandet stort. Att frågorna är många bekräftas av SFM:s medlemmar som dagligen och under många års tid mött det individuella behovet av kunskap och rådgivning. Att behovet ser olika ut för pensionssparandet belyses också av SFM:s medlemmar som deltagit i en undersökning i samband med årets orange kuvert.

  • Konsumenternas Försäkringsbyrå fyller en relevant funktion som informationsbärare i dessa för alla individers viktiga frågor. För de kunder och konsumenter som har ett individuellt behov av att planera sitt uttag av pensionen, diskutera behovet ytterligare sparande eller kanske har tjänstepension från olika länder, finns även SFM:s medlemmar för att ge vägledning, rådgivning och stärka kundens kunskap, säger SFM:s vd Karin Lindblad.

 

Mer information från Konsumenternas Försäkringsbyrå här.

Mer information från SFM här.

 

Karin Lindblad, vd SFM

För kontakt:

Emilie Wiklund, pressansvarig SFM, emilie.wiklund@sfm.se