Ulrika Liliehöök tillträder som ordförande för forum för Sak vid sammanträdet den 6 februari 2024. Ulrika Lilliehöök arbetar idag som nordisk COO på Aon.

 

  • Det känner väldigt roligt att välkomna Ulrika till ordförandeposten för Forum för Sak från och med februari. Ulrika har ett stort engagemang för frågor som rör sakförsäkring och försäkringsförmedling i bred bemärkelse. Jag ser mycket fram emot att arbeta vidare med de frågor som vi redan idag berör inom forumet samt ta nya steg för branschens utveckling, säger Tove Hässler, vd SFM. 

 

Ulrika har innan sin roll som COO tidigare arbetat bl a som affärsområdeschef för Commercial Risk Solutions, d v s sakförsäkring och riskingenjörstjänster för stora och medelstora företag inom Aon. Hon har även arbetat på WTW som förmedlare av sakförsäkring för företag. Under samtliga år på förmedlarsidan har Ulrika arbetat med kunder och är även idag registrerad förmedlare.

Ulrika inledde sin försäkringskarriär hos Trygg Hansa där hon har arbetat som skadereglerare, produktutvecklare och ansvarig för den mäklade affären inom Företagsförsäkring.

 

  • Jag är glad att fått möjligheten att leda arbetet inom Forum för Sak tillsammans med SFM:s kansli och alla deltagande försäkringsbolag och förmedlarbolag. Många frågor är högst aktuella inom sakområdet men en särskild fråga som jag kommer att driva är hur vi skapar en mer attraktiv bransch som lockar till sig nya medarbetare som vill fortsätta driva utvecklingen framåt inom försäkringsbranschen. Vi vet att många av de frågor som berör alltifrån den enskilda individen till samhället i stort är beroende av försäkrings- och förmedlarbranschen och vi ska fortsatt leda utvecklingen genom att attrahera nya medarbetare och nya kompetenser till branschen, säger Ulrika Lilliehöök.

 

Forum för Sak är ett mötesforum under ledning av SFM som består av försäkringsbolag och förmedlarbolag. 

 

Presskontakt: emilie.wiklund@sfm.se