Fullmaktskollens styrelse har utsett Camilla Algeroth von Thiele till ny vd från och med den 1 april 2024.

Vid Fullmaktskollens styrelsemöte den 22 november utsågs Camilla Algeroth von Thiele till ny vd från och med den 1 april 2024. Hon efterträder Marie Hosinsky som går i pension under 2024.

– Marie Hosinsky har gjort ett utmärkt jobb för att etablera bolaget. Vi ser att Camilla är helt rätt person att nu ta bolaget vidare. Hon känner bolaget väl då hon har varit med från start. Utvecklingen av fintechtjänster är snabb och då är det ett extra plus att Camilla har stor kunskap om dessa frågor, säger Magnus Vesterlund, styrelseordförande för Fullmaktskollen.

Camilla Algeroth von Thiele har varit involverad i Fullmaktskollen sedan 2014. Först i rollen som projektledare under uppbyggnaden och sedan som förvaltningsledare. Förutom Fullmaktskollen arbetar Camilla också för flera bolag inom Svensk Försäkring i Samverkan, vilket hon kommer att fortsätta med även framöver. Camilla har tidigare erfarenhet ifrån IT-konsultuppdrag inom finansbranschen.

– Jag är mycket glad och stolt över uppdraget som vd för Fullmaktskollen och ser fram emot att fortsätta resan med att ge konsumenter och anslutna aktörer ett effektivt verktyg i fullmaktshanteringen. Ett viktigt arbete framöver blir också att följa hur Fullmaktskollen passar in i EU-kommissionens förslag om informations- delning på försäkringsområdet, säger Camilla Algeroth von Thiele.

Marie Hosinsky kvarstår som vd till dess Camilla Algeroth von Thiele tillträder den 1 april.

För ytterligare information kontakta: Magnus Vesterlund, 08-522 785 05
Camilla Algeroth von Thiele, 08-522 780 48