Analytisk utredningsekonom med intresse för finans och försäkring

SFM (Svenska försäkringsförmedlares förening) är branschorganisationen för försäkringsförmedlare i Sverige. SFM verkar för en bättre försäkringsförmedlarbransch med hög kvalitet  och god konkurrens; en bransch som spelar en viktig roll i flera aktuella samhällsutmaningar

Nu söker vi till vårt kansli i centrala Stockholm en engagerad, noggrann och strukturerad person som tillsammans med oss vill utveckla och stötta organisationen i ett antal projekt med stor betydelse för branschen. Rollen ger dig möjlighet att få erfarenhet av hur försäkringsförmedlarbranschen fungerar och få insikt i en medlemsorganisations roll och arbete i den svenska och europeiska marknaden.

Om tjänsten

Rollen utredningsekonom vid kansliet riktar sig till dig som studerat ekonomi eller statistik och är intresserad av försäkringsförmedlarbranschen.

Det är viktigt att myndigheter och lagstiftare inser att tillväxten av förmedlarmarknaden beror på den kundnytta och samhällsnytta som förmedlingen av försäkringar innebär. SFM vill göra försäkringsförmedlarens roll och funktion än klarare i den politiska debatten och vill få till stånd en saklig debatt om den betydelse som försäkringsförmedling har för svensk ekonomi och för samhällsnyttan.

Den nya rollen ska bidra till att förmedlarmarknaden har en hög trovärdighet både i allmänhetetens och kundernas ögon. Rollen kommer att ge dig ett brett kontaktnät inom hela försäkringsbranschen. Hos SFM kommer du därför att få möjlighet att vara med att upprätthålla förtroendet för en bransch som varje dag bidrar till att stärka svenska företags möjligheter att hantera risker och trygga pensioner till sina anställda.

Tjänsten är placerad vid SFM:s kansli i centrala Stockholm.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för att ta fram utredning och analys som bidrar till debatt och underlag kring vad en försäkringsförmedlare innebär för marknaden i stort liksom ekonomisk tillväxt och hur försäkringsmarknaden och förmedlarmarknaden utvecklas. Detta gör du genom att ta fram relevant data, analys och fakta kring tillväxten av förmedlartjänster som visar att det beror på att ett tillfört värde i marknaden.

I rollen ska du tillsammans med dina kollegor vid kansliet kommunicera detta i olika sammanhang – konferenser, medlemsmöten, seminarier, tidskrifter, debattinlägg, sociala medier mm. I mån av tid kommer du även stötta kansliet med andra uppgifter, då vi är en liten organisation hjälps alla åt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetat 2-4 år med inriktning inom statistik, nationalekonomi eller företagsekonomi. Erfarenhet från liknande roller inom andra organisationer eller myndigheter är meriterande.

Som person är du:

  • Prestigelös, problemlösare, noggrann och ansvarsfull
  • Tycker det är roligt att arbeta med kollegor, att lära och är inte rädd för att hugga i där det behövs.
  • Du kan kommunicera din uppfattning och bedömning väl och skriver klart och koncist.
  • Du gillar att ta initiativ och starta igång aktiviteter, samtidigt som du är mån om att förankra beslut med berörda intressenter.

 

För att söka, skicka ett CV samt några rader om dig själv till perjohan.gidlund@sfm.se, intervjuer kommer att ske löpande.

 

Välkommen med din ansökan! Per Johan, Emilie, Marie och Gustav